TAO pályázat 2013UEFA szintű szakmai munka

2004. augusztus 24. 14:42:03  nyomtatási kép
 
Kattintson a képere !
UEFA szintű szakmai munka, hazai és nemzetközi sikerek a Kék Sünik Utánpótlás Labdarúgó Clubnál!


A Kék Sünik Utánpótlás Labdarúgó Club 2000. májusában alakult meg és még ugyanebben az évben bejegyezték hivatalos egyesületként a Vas Megyei Bíróságon. Az egyesületben jelenleg közel 100 gyermek focizik öt korosztályban. A legfiatalabbak a jelenleg még óvodás 5 - 6 éves gyerekek. A legidősebbek 1995- ben kezdtek el focizni- akkor még óvodásként- jelenleg ők 13 - 14 évesek. A város három általános iskolájából és a közel tíz Körmend közeli településről járnak sportolni gyerekek az utánpótlás egyesületbe.

A legnagyobbak már nagypályán a serdülő bajnokságban kergetik a labdát az önálló utánpótlás club színeiben. A kisebbek tornákon, kupákon vesznek részt az életkori sajátosságaiknak és a szakmai elvárásoknak megfelelően. Az idősebb korosztály heti három, a kisebbek heti két alkalommal edzenek.

Az önálló utánpótlás labdarúgó egyesület az idei évben szakmailag igen sikeresnek mondható idényt zárt. Az egyesület a Magyar Labdarúgó Szövetség elismeréseként továbbra is utánpótlás alközpontként működhet tovább. Ez az egyesületben folyó szakmai munka elismerése is. Az alközponthoz 13 megyei valamint alacsonyabb osztályban szereplő labdarúgó egyesület tartozik az utánpótlás nevelés, versenyeztetés keretein belül Kutasi Tibor vezetésével.

Sikeres pályázattal a 2004 év végére egy modern villanyvilágítással rendelkező 60 x 45 méter alapterületű műfüves pályával gyarapodhat az egyesület és Körmend város. Az előzetes lépések már megtörténtek. Kivitelezőre vár a program. A szabadtéri műfüves pálya mellett 13 millió forintot a városi sportcsarnok felújítására is nyert az egyesület, hisz a téli időszakban ott folyik az utánpótlás nevelés. Az elnyert pályázat összesen 75 millió forintos beruházást tesz lehetővé Körmend városának.

Az UEFA előirásainak megfelelő szakmai munka eredményeként több nagyszerű, kiváló eredmény született a versenyévadban. A gyerekek a korosztályuknak megfelelően tornarendszerben versenyeztek illetve a 13 - 14 évesek a megyei serdülő bajnokságban tehették próbára tudásukat. Az egyesület részt vett a Bozsik - program 2. rendszerében, valamint a GÓLIÁT MCDONALD'S iskolai programban is.

Ez az első év, hogy az egyesületben focizó gyerekek a felmenő rendszerben végig járták a fejlődés minden fokát és elkerülnek az utánpótlás klubtól. További fejlődésüket már nagyobb, első osztályú egyesületben követhetjük nyomon. Ezek a gyerekek nyolc évvel ezelőtt kezdték el óvodás koruktól a labdarúgást. Most a nyolcadik osztály elvégzése után az iskolaválasztással együtt a labdarúgást is választották életcélul.

Sidó Máté, Kunovics Roland, Németh Tamás és Cser Dániel a Savaria Szakközépiskola focitagozatos osztályába nyertek felvételt és a szombathelyi Haladás csapatában folytatják labdarúgó pályafutásukat.

Tutkovics Tamás és Tutkovics Dániel Zalaegerszegen az elsőosztályú ZTE utánpótlás csapatához került és tanulmányaikat is Zalaegerszegen a Kölcsey Gimnáziumban folytatják. Szintén a zalai megyeszékhelyen folytatja pályafutását a korosztályában nagyon tehetséges Kocsis Adrián is.

Egy utánpótlás klubnak nagyobb szakmai elismerés nem kell annál, mint amikor az egyesületben focizó gyerekek magasabb szinten folytathatják további sporttevékenységüket. Ez azt is jelenti, hogy az egyesületben a gyerekekkel magas színvonalú szakmai munka folyik. A klub büszke lehet ezekre a srácokra és bízzunk abban, hogy megállják helyüket új sportegyesületükben is és ezzel nem csak a Kék Sünik Utánpótlás Labdarúgó Club, nem csak Körmend város , hanem Vas megye hírnevét is öregbítik.

Ebben az évben is megrendezte a klub nemzetközi nagyszabású tornáit hat országból érkezett, valamint a hazai nagy egyesületek utánpótlás csapatainak részvételével. Ezeken a tornákon több mint 400 gyerekfocista vett részt.

Természetesen több hazai és nemzetközi tornán is sikerrel vettek részt a Kék Sünik korosztályos csapatai. Több mint harminc tornán szerepeltek a gyerekek és szinte minden kupán beleszóltak az első hely eldöntésébe, több tornát meg is nyertek. A Diákolimpiai megmérettetésekben a megyei döntőkig jutottak minden korosztályban. 2004- ben öt országos döntőn vehettek részt az iskolába járó tanulókból álló korosztályos csapatok.

Az eredmények közül kiemelkedik az óvodások megyei megmérettetésen elért első helyezése. Ebben az évben közel húsz kis óvodás kergeti a labdát az egyesületben. A gyerekek jó pár kicsi igen tehetségesnek tűnik.

Szintén nagy siker az 1995- ben született gyerekek Diákolimpián elért megyei eső helye. Ők tovább jutottak az Országos döntőre, amit Fonyódligeten rendeztek meg június első napjaiban 19 megye és Budapest bajnokai részvételével.

A körmendi gyerekek egészen a legjobb nyolc csapat közé meneteltek, ahol a négy közé jutásért nagy csatában a későbbi bajnok győzte le őket. Így is a nagyon szép nyolcadik helyet hozták haza.
Szintén ez a korosztály az előkelő második helyet szerezte meg a Vas Megyei Pedagógiai Intézet által kiírt megyei terembajnokságban. Eredményeik közül még szintén kiemelkedik az ausztriai Unterlammban rendezett nemzetközi torna, amit veretlenül nyertek meg az apróságok a négy országból érkezett 15 egyesület előtt.

Az 1993- ban született korosztály a megyei Diákolimpián a nagyon értékes harmadik helyet szerezte meg.

Szép sikert hozott az 1992-ben született gyerekek FOX KIDS Labdarúgó Tornája, ahol a Kék Sünik megnyerték a megyei bajnokságot és ezzel a Siófokon megrendezésre került országos döntőbe jutottak. Igaz itt a nehéz csoportból balszerencsésen nem sikerült a továbbjutás, de az országos 10. hely így is minden dicséretet megérdemel. A DANONE JUNIOR ORSZÁGOS BAJNOKSÁGON ugyanez a korosztály veretlenül nyerte a megyeit, majd a regionális megmérettetésen is diadalmaskodott. Következett a budapesti országos döntő, ahol a gyerekek az előkelő 8. helyen végeztek a sportiskolákkal teletűzdelt mezőnyben.

Az 1991- ben született tanulók a megyei Diákolimpián a negyedik helyet érték el. Ők nem a képességeiknek megfelelő helyen végeztek, hisz az elmúlt évben megyei bajnokok voltak. Igaz a GÓLIÁT MCDONALD'S megyei döntőjén javítottak és az első helyen végeztek. A budapesti országos döntőn a legjobb négy közé jutottak, ahol színvonalas és jó mérkőzésen az utolsó percben kapott góllal nem kerültek a fináléba.
A harmadik helyért vívott csatában azonban magabiztosan begyűjtötték a bronzérmet és az ország harmadik legjobb csapata címet is nevük mellé tűzhették. Külön öröm, hogy a csapatból került ki az országos döntő gólkirálya Horváth Dávid személyében.

A legnagyobbak is hozták az eredményeket. Az 1989-ben született gyerekek a megyei Diákolimpián a 2. helyen értek célba. Ők is tovább mentek az országos elődöntőre, amit Gyöngyösön rendeztek. Az erős mezőnyben jó játékkal a nagyszerű 3. helyet szerezték meg. A torna legjobb játékosának Kunovics Rolandot választották, ami nem csak számára, de az iskolának és az egyesületnek is nagy elismerést jelentett. Szintén ez a korosztály már a megyei serdülő bajnokságban is vitézkedik, a náluk idősebb korosztályban is megállták a helyüket és egyenrangú ellenfelei a nagyobb egyesületek csapatainak is.

2004- ben tovább fejlődött a nemzetközi kapcsolatrendszere is a klubnak. A meglévők mellett ( Ausztria, Szlovénia ) egyre izmosabb a szlovákiai Dunaszerdahellyel felvett kontaktus. Meghívásuknak eleget téve júniusban nemzetközi tornán vettek részt a " sünik " tíz ország csapatainak társaságában.
Az ausztriai Gnas mellett az Unterlammban megrendezett nagy nemzetközi tornán is jelen volt a klub a nyár elején, ahol az eddigi évekhez hasonlóan sikeresen szerepeltek.

Az idei év legnagyobb sportvállalkozása a finnországi nemzetközi torna volt július 1. - 8. között. Az elmúlt évben vendégül látott finn utánpótlás egyesület vendége volt a csapat egy hétig Heinävesiben. Ez nem kis anyagi terhet rótt az egyesületre, de a szponzorok segítségével eleget tudott tenni a klub a meghívásnak. Természetesen a magyar gyerekek utazása nem jöhetett volna létre a Finn-Magyar Baráti Társaság nélkül, akik koordinálták az utánpótlás egyesület kiutazását, nem kis munkával. A Körmend-Heinävesi városai közt működő partnerkapcsolat újabb állomása volt ez a gyerekek csereutaztatása. A gyerekek nevében az utánpótlás egyesület köszönetét fejezi ki Körmend városának, önkormányzatának, hogy szívügyének tekintette ezt, és mind erkölcsileg, mind anyagilag a lehetőségeihez mérten támogatta a csereutazást. Ugyancsak köszönet illeti azokat a cégeket, vállalkozókat, magánszemélyeket, akik szintén anyagi támogatásban részesítették az utánpótlás egyesületet a kiutazás megvalósulásáért.

Az egyesület működtetéséhez nagy anyagi támogatás szükséges. Ezt az intézmény és a bázisintézmények, cégek biztosítják a kis egyesületnek.

Kiemelt támogatók:

SCHIFO KFT.

MÜLLEX KFT.

TRANSZKAVICS KFT.

BERICAP SZÉKESFEHÉRVÁR

WESSELÉNYI SPORT KÖZALAPÍTVÁNY

MOBILITÁS ALAPÍTVÁNY

GYÖRKI ÉS TÁRSA KFT.

TAVERNA SÖRÖZŐ

BOLDIZSÁR TRANSZ KFT.

KÖRMEND VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

KÖRMEND FC LABDARÚGÓ EGYESÜLET

CAFÉ & CLUB MA CHÉRIEA kisebb és nagyobb támogatók mellett az EGYESÜLETBEN FOCIZÓ GYEREKEK SZÜLEI a LEGNAGYOBB TÁMOGATÓK mind anyagilag, mind erkölcsileg.


A hazai labdarúgással foglalkozó egyesületek közül nagyon jó a kapcsolatunk a szombathelyi LURKÓ UFC- vel, a sárvári utánpótlás csapatokkal, a ZTE-E.ON labdarúgó csapataival, a budapesti GOLDBALL� 94 FC és VIDEOTON FC csapataival.


A gyerekek az egyesület tagjai is egyben. Rajtuk kívül több, mint száz felnőtt pártolói tagja is van az egyesületnek. A gyerekek jelképes tagdíjat fizetnek (100 Ft/ hó). A felnőttek az egyesület által meghatározott havi tagdíjjal (800 Ft/hó) támogatják a gyerekek sportolását. Természetesen a tagdíjak nem fedezik a versenyeztetést és az egyéb tevékenységeket. Az egyesület működédéséhez körmendi cégek, vállalatok és vállalkozók nyújtanak anyagi támogatást.Bírósági bejegyzésének száma: 29/2000. Pk/60.62/2000/4.sz.

Az egyesület adószáma: 18890875-1-1-18

Az egyesület bankszámla száma: OTP Körmend 11747020-20032977

Az egyesület hivatalos színe: KÉK - FEHÉR - BORDÓ

Az egyesület székhelye, levelezési címe: 9900 Körmend, Kölcsey u. 12.

Tel. fax: 94/594-398

e-mail cím: keksunik@freemail.hu

Az egyesület elnöke: Kutasi TiborForrás: http://www.rangado.hu/

Fotók a csapatokról, játékosokról: