TAO pályázat 2013
Bravúros országos negyedik helyezés a teremlabdarúgó Diákolimpián

2006. február 28. 19:39:23  nyomtatási kép
Kattintson a képere ! A körmendi Kölcsey Utcai Általános Iskola és Alapfokú Mûvészetoktatási Intézmény IV. korcsoportos /1991. után születettek/ labdarúgói képviselték Vas megyét a megyei megnyerése után, a Budapesten megrendezésre került teremlabdarúgó diákolimpia országos döntõjén. A 19 megyei gyõztes és Budapest bajnokának február 24-26-án rendezték az országos döntõt a fõvárosban, két helyszínen 4 ötös csoportban.

A Kék Sünik ULC-re épülõ Kölcsey iskola csapata a Baranya, Csongrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Békés megye gyõzteseivel került egy csoportba, a sorsolás alapján. A kiegyensúlyozott csoportban a továbbjutást jelentõ második helyezést érte el a csapat rosszabb gólkülönbséggel, de azonos pontszámmal a nyíregyházi Nyírsuli (focisuli) mögött. A csoportmeccsek közül kiemelkedett a békéscsabai sportiskola elleni mérkõzés, ahol a kölcseyseknek legalább 2 góllal kellett nyernie ahhoz, hogy a legjobb nyolc közé kerüljenek. Az igen színvonalas mérkõzésen 4:1 arányban bizonyultak jobbnak a körmendiek. A nyolcas döntõben a gárdonyi labdarúgó iskolával került szembe, a már az egyenes kiesésre zajló mérkõzéseken a társaság. A Felcsút SE bázis iskolája ellen nagyon fegyelmezett magabiztos játékkal 3:1 arányban sikerült diadalmaskodni a csapatnak. A bravúrt bravúrra halmozó csapat a döntõkre elfáradt és nem sikerült éremre váltani a lehetõségeket. A döntõbe jutásért a késõbbi országos bajnok budapesti Szent István Közgadasági Szakközépiskolától kaptak ki, úgy hogy a 2. félidõ közepéig még a körmendiek vezettek. A harmadik helyet eldöntõ mérkõzésen pedig a zalaegerszegi Kölcsey Gimnázium csapatától szenvedtek vereséget. A jelenlévõ szakemberek szerint a négyes döntõbe jutott csapatok közül a legszebb játékot /leginkább játszó csapat/ a körmendi alakulat játszotta.

Kutasi Tibor a csapat edzõje elmondta, hogy az országos döntõben a legjobb általános iskolai csapat a Kölcsey Utcai Általános Iskola és Alapfokú Mûvészetoktatási Intézmény volt, hisz a Magyar Diáksport Szövetség kiírása szerint, a IV. korcsoportos korosztályban visszaversenyezhetnek az életkor szabályait betartva a középfokú intézmények is. Az országos döntõn a legjobb négy között csak a kölcseysek voltak általános iskolások.

Ráadásul az elsõ helyezett Szent István Közgazdasági Szakközépiskola a FTC bázisiskolája, a gyõri Szabadhegyi Oktatási Központ második helyzett csapata a Gyõri ETO bázisiskolája, a zalaegerszegi Kölcsey Gimnázium csapata a ZTE bázisintézménye.

Külön emeli az elért országos negyedik hely értékét, hogy körmendi csapatban csak két 1991-ben született tanuló szerepelt, hisz a csapat gerincét 1992-ben született gyerekek alkotják. Sõt kettõ 1993-ban és egy 1995-ben született gyerek is játszott a csapatban.
A többi csapatokban tiszta korosztályokkal játszottak az iskolák.

A kölcseys csapatból többen kiemelkedtek teljesítményükkel. Többek között Szakály Attil, Horváth Dávid, Sipos Bálint és Gampel Martin. Szakály Attila sokáig versenyben volt a gólkirályi címért is.

A csapat tagjai: Sipos Bálint (1991), Horváth Dávid (1991), Szakály Attila (1992), Nagy Patrik (1992), Vilics Bálint (1992), Bödõ Richárd (1992), Makai István (1993), Gampel Martin (1993), Szakály Dávid (1995).

A csapat tagjai voltak még a megyei döntõben: Kárnics Franciska és Pránder József.A képrõl hiányzik Bödõ Richárd