TAO pályázat 2013Bravúros országos 4. hely

2007. június 13. 12:09:35  nyomtatási kép

Óriási siker a diákolimpián

Nagy sikert értek el az I. korcsoportos (1998. január 1. után születettek) diákolimpián a Kék Sünik ULC-re épülő Kölcsey Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény labdarúgói. A Fonyódligeten  Június 6-7-8-án megrendezett országos döntőn 20 csapat vehetett részt (19 megyei győztes és Budapest). A körmendi csapat Csornával, Tiszaújvárossal, Kecskeméttel és Kaposvárral került egy csoportba. Az ötös csoportból az első két helyezett csapat került tovább a legjobb nyolc közé. A csoportküzdelmek során Csornát 6:2-re, Kecskemétet 4:1-re, Kaposvárt 2:1-re verte a társaság. A Tiszaújváros ellen pedig 1:1-es döntetlent játszott a csapat. Így csoportgyőztesként került tovább az ország legjobb nyolc korosztályos csapata közé. A gyerekek itt sem álltak meg és  a Tapolca együttesét 4:0 arányban legyőzve az elődöntőbe jutott.

A döntőbe jutásért a Balassagyarmat csapatával játszottak. A jelenlévő edzők és szakemberek a mérkőzés előtt azt hangoztatták. hogy ennek a mérkőzés győztese lehet az országos bajnok, mert ez a  a két legjobban felkészített csapat az országos megmérettetésen. A mérkőzés bebizonyította, hogy ez így van. Az első félidőben a körmendi gyerekek játszottak jól. Sajnos gólt nem sikerült rúgniuk. Itt már látszott, amelyik csapat gólt ér el, az megnyeri a meccset. Sajnos ez a balassagyarmati csapatnak sikerült. Az utolsó pecekben találtak a hálóba és nyerték meg a mérkőzést. A szakembereknek is igazuk lett, hiszen a döntőt is ők nyerték. Sajnos a kölcseyseket nagyon letörte a vereség és a harmadik helyért vívott találkozót is elvesztették.

Ennek ellenére minden dicséretet megérdemelnek. Az egyik legnehezebb csoportot nyerték meg (a négybe jutott mindkét selejtező csoportos csapat). Az elődöntőbe jutásért pedig magabiztosan győzték le ellenfelüket. A csapatból kiemelkedett Sály Péter, Murai Gábor, Németh Ákos, veszprémi Bence és Tóth Dávid teljesítménye.

A csapat tagjai:

Gelányi József, Murai Gábor, Tóth Dávid, Németh Ákos, Sály Péter, Háder Adrián, Németh Gergő, Dávid Nataniel, Veszprémi Bence és Péter Ábrahám voltak.

Edző:  Kutasi Tibor