TAO pályázat 2013


Augusztus 5-én kezdik a felkészülést a gyerekek

2008. augusztus 04. 09:20:13  nyomtatási kép

Jól sikerült a német gyerekek körmendi látogatása

 

Tartalmas 6 napot töltöttek el a németországi Neckar-Odenwald tartomány Waldhausen településéről érkezett gyerekek és kisérőik az egyesület vendégeiként Körmenden és környékén. A 34 gyerek és 12 felnőtt a májusi németországi vendégeskedés viszonzásaként érkezett Körmendre. A körmendi egyesület megpróbálta úgy megszervezni a vendégek programját, hogy minél többet ismerjenek meg városunkról, a megyénkről a német vendégek. Így első nap Körmenden nézték meg a nevezetességeket. (templom, kastély, múzeum, Rába-part, stb.) A csoportot köszöntötte Bebes István polgármester úr is. Szerdán a megyeszékelyen voltak (székesegyház, Skanzen, stb. ), majd Sárvárra és Celldömölkre (Ság-hegy) utaztak. Szombathelyen fogadta a csoportot a megyei közgyülés elnökelyettese Marton Ferenc úr is. Csütörtökön az Őrséggel ismerkedtek, majd Szentgottárdon a Mediterán Fürdőben pihenték ki  a fáradalmaikat. Pénteken a Balaton volt a cél. Keszthely nevezetességei mellett jutott idő Balatonfenyvesen a strandolásra is. Természetesen több nemzetközi mérkőzést is játszottak a német gyerekek. Így pályára léptek Körmenden egy villámtornán és Szentgottárdon is játszottak két mérkőzést.

Werner Mohr a német csoport vezetője és Kutasi Tibor a Kék Sünik ULC elnöke megegyezett abban, hogy a következő évben a magyar gyerekek utaznak majd Németországba. A rákövetkező eszetendőben pedig újra a körmendiek lesznek a házigazdák. A kapcsolat fenntartásához Európa Uniós pályázatokat is igénybe vesznek. Ennek érdekében már októberben Szombathelyen találkozik a két szakember a további egyeztetések érdekében.

Itt szeretné megköszönni az egyesület vezetősége mindenkinek, ( gyerekeknek, szülőknek, szponzoroknak, stb.) akik valamilyen formában, mind anyagilag, mind erkölcsileg vagy egyéb más formában segítették, támogatták a német gyerekek magyarországi, körmendi vendégeskedését.

Kiemelten szeretnénk meghálálni és megköszönni az egyesület és a gyerekek nevében a körmendi VARGOVICS  családnak, SÁLY KÁROLYNAK és családjának valamint BITA GYŐZŐ és családjának Kisrákoson, hogy önzetlenül és nagy odaadással segítették ennek a hat napnak a programjait. Nélkülük megvalósíthatatlan lett volna a német gyerekek itt tartozkódása, vendégesekedése Körmenden.

Külön szeretnénk megköszönni Farkas Zsoltnak, Lengyel Jánosnak, Kovácsné Dolgos Editnek, Pilnay Zoltánnak, Szakál Gyulának, Gaál Timeának, Péter Zsoltnak és Nagy Gábornak, hogy nagyban segítették a programok sikeres lebonyolítását.

További képek az egyesület honlapján a képtárban. ( nemzetközi kapcsolatok)

 

Kezdődnek az edzések

AUGUSZTUS 5-ÉN ( KEDD ) 10 ÓRAKOR MINDEN KOROSZTÁLY KEZD A LABDARÚGÓ PÁLYÁN!