TAO pályázat 2013
Sikeres hétvége a Kék Sünik ULC-nél

2008. november 24. 11:01:43  nyomtatási kép

Tornagyőzelem és dobogós helyezések

Sikeresen szerepeltek a Kék Sünik ULC korosztályos csapatai a hétvégén Ausztriában és a jubileumi Somogyi Kupán. Az auszriai Gnasban két korosztály lépett pályára. Az U-12-es korosztály (1997) a harmadik helyen végzett veretlenül. A 10 csapatos nemzetközi mezőnyt a rendezők 2 ötös csoportra bontották. A körmendi gyerekek nagyon jól játszottak és egy döntetlennel és három győzelemmel megnyerték a csoportjukat.  A döntőbe jutásért aztán büntetőkkel maradtak alul a gyerekek. A harmadik helyért játszott mérkőzésen tovább folytatták a győzelmi sorozatot és és megérdemelten lettek harmadikok. A csapatból többen is átlagon felül fociztak. Így Gaál Dávid, Pungor Balázs, Rácz Richárd, Tompa Dániel, Farkas Ádám és Horváth Dominik is maradandót alkotott.

Az U-13-as korosztály (1996) szintén nagyon jól játszott. A 13 csapatos mezőnyt  három csoportra bontották a rendezők. A magyar gyerekek megnyerték a csoportjukat veretlenül, 3 győzelemmel.

A döntőbe jutásért lejátszott találkozón aztán nem kis bírói segédlettel , egy vitatható ítélettel, egy megnyert mérkőzést hozott döntetlenre a meccs végén a későbbi győztes USV Semmering együttese.

A büntetőrúgásokat aztán a hetedik sorozatban vesztette el a csapat. A harmadik helyért lejátszott találkozót aztán újra magabiztos játékkal nyerték a fiúk. Így veretlenül 13 rúgott góllal és 3 kapottal megérdemelten lettek dobogósok. A csapatból Tóth Benjamin, Tompa Dániel, Dedics Alex és Lengyel Bence is jól játszott. 

 

 

 

 

 

A jubileumi Somogyi Kupán az 1998-ban született gyerekek tornagyőztesek lettek. A csoportmeccseken egy győzelemmel ( Nádasd 5:1) és egy vereséggel ( Vasvár 0:2) kezdtek. Aztán a keresztbe játszáson magabiztosan nyertek a Jánosháza csapata ellen 4:0 arányban. A döntőben aztán visszavágtak a gyerekek a Vasvár elleni vereségért és gólzáporral rendezték el (5:0) a Vasvár csapatát. A tornán Gelányi József lett a legjobb kapus, míg Németh Gergő gólkirály lett 9 góllal.

 

 

 

 

 

Az 1994-ben született gyerek is jól játszottak, csak a szerencsével nem voltak jó viszonyba ezen a napon. Így a jónak mondható 4. helyet szerezték meg. Kis- Nemes Máté lett a torna legjobb játékosa jó teljesítménye alapján. Sajnos ez a korosztály nem teljes korosztály, így kisebb gyerekekkel kellett feltölteni. Ezért is értékes a megszerzett 4. helyezést.

Gratulálunk minden csapatnak!

További képek az egyesület honlapján a képtárban találhatóak.

/Fotó: Zsuga és Lenjan/