TAO pályázat 2013Fantasztikus siker Tatabányán

2009. december 30. 20:59:44  nyomtatási kép

Csak egy gól kellett volna a tornagyőzelemhez

December 28-án, hétfőn Tatán, Tarjánban és Tatabányán rendeztek nemzetközi labdarúgó tornát az U-11-es (1999) korosztálynak 21 csapat részvételével. A körmendi gyerekek a Sárbogárddal, a Szolnokkal és a szlovákiai Moravce gárdájával kerültek egy csoportba a tatai sportcsarnokban vívott csoportmeccseken. A seleljtezőkön az első két hely ért valamit a csoportban, hiszen a 3. és 4. hely már a hazautazást eredményezte volna. Nos a gyerekek semmit nem bíztak a véletlenre és az év utolsó tornáján a Sárbogárd csapatát 2:0 arányban  Dávid Nataniel góljaival, a Szolnok csapatát fergeteges jó játékkal 5:1 arányban intézték el. Ezzel  már tovább jutottak az egyenes kieséses rájátszásba. Azért még az utolsó meccsnek is volt tétje, hiszen nem volt mindegy, hogy hányadik helyen megy tovább a társaság. A torna egyik legszínvonalasabb mérkőzésén aztán 1:0 (Sipos Marcell) arányban legyőzték a szlovák csapatot. Következett az egyenes kieséses a legjobb hatba és a döntőbe jutásért. A csoport elsőség miatt a másik csoport 2. helyezett Jánossomorja csapata volt az ellenfél. A gólnélküli döntetlent hozó mérkőzésen végig jobban játszottak a körmendi gyerekek, csak a helyzetek maradtak ki. Így büntetőrúgások következtek. Ebben aztán Veszprémi Bence és Faragó Zsombor bődületes találatával és Gelányi József kiváló védéseinek köszönhetően jutott a legjobb hat közé a társaság.

 

 

 

 

 

 

 

 

A további mérkőzéseket már Tatabányán a városi sportcsarnokban játszották a gyerekek. A döntőbe jutásért a Pest Megyei Labdarúgó Szövetség válogatottjával játszottak a fiúk. A végig kiélezett játékot hozó mérkőzésen Veszprémi Bence találatával már a hármas döntőben volt a csapat. A döntőben a Kecskemét gárdája mellett a selejtező csoportbeli ellenfelünk a szlovák Moravce csapata volt még az ellenfél. A döntőben mindenki játszott újra mindenkivel. A kecskeméti csapat 2:0 arányban verte a szlovák csapatot. A Kék Sünik ULC szintén megverte a szlovák együttest, de csak 1:0 arányban Péter Ábrahám góljával. Ez sajnos döntőnek bizonyult, hiszen a kecskeméti csapatnak elég volt a döntetlen is a torna győzelemhez, az eggyel több rúgott gól miatt. Sajnos ez történt, hiszen a mérkőzés gólnélküli döntetlennel ért véget. Így a körmendi gyerekek "csak" a 2. helyen végeztek.

A csapat tagjai:

 Németh Gergő, Veszprémi Bence, Szakasics Balázs, Faragó Zsombor, Sipos Marcell, Földesi Tamás,
Péter Ábrahám, Szőke Attila, Gelányi József, Vargovics Tamás, Dávid Nataniel.

A gyerekek minden dicséretet megérdemelnek. Nagyon fegyelmezetten és gyakran nagyon jól is játszottak. A hét meccsen 10 gólt rúgtak és csak egyet kaptak. Hat mérkőzést nyertek és egy döntetlent játszottak. Igazi csapatként játszottak végig betartva az edzői utasításokat. A torna legjobb kapusa Gelányi József lett. A körmendi gyerekek közül most senkit nem emelünk ki, mert mindenki nagyon sokat tett a sikerért.


/Gelányi József a torna legjobb  kapusa/

Gratulálunk a gyerekeknek!

/További képek az egyesület honlapján a képtárban találhatóak: Tornák/ Tata 2009 U-11./

/Fotó: Golyó Anya/