TAO pályázat 2013Megyei 3. hely a Diákolimpián

2010. május 25. 15:58:41  nyomtatási kép

Szép szereplés Sopronban

A Diákolimpiai Megyei Döntőben 3. helyen végzett a III. korcsoportos (1997) iskolai labdarúgó korosztály. A gyerekek erőn felül teljesítettek, minden dicséretet megérdemelnek. Főleg úgy, hogy az utolsó mérkőzésen dőlt el, hogy a körmendi gyerekek vagy a Haladás-Illés Akadémiára épülő Zrínyi iskola csapata képviseli majd az országos döntőben Vas megyét. A gyerekek Rum, a szombathelyi Paragvári és a sárvári Nádasdy iskola csapatával kerültek egy csoportba. A Sárvár elleni gólnélküli döntetlen után nagyon beindultak a gyerekek, hiszen a Paragvárit 3:2-re, a rumi iskolát 4:0-ra verték meg. A csoport győztesként a legjobb négy közé jutó alakulat az utolsó mérkőzésen győzelem reményében és egyben az országos döntőért játszott, ahol azonban egy végtelen izgalmas és színvonalas mérkőzésen 2:1 arányban alul maradtak. Így "csak" a 3. helyen végeztek. A gyerekek azonban így is minden elismerést megérdemelnek.

Pünkösdi Nemzetközi Tornát rendeztek Sopronban. Ezen a nemzetközi tornán két korosztállyal is részt vettek a Kék Sünik ULC korosztályos csapatai. Szombaton az U-10-es (2000) született gyerekek ragyogó játékkal rukkoltak elő. A csoport mérkőzéseiket mind megnyerték és így csoport elsők lettek. A szombathelyi Grundball PFC 2:0-ra ( Velekei, Szatmáry góljaival), az Esztergom csapatát 4:1 arányban ( Szakasics, Velekei, Szatmáry /2/), a szombathelyi Lurkó csapatát 1:0-ra ( Sipos), míg a Sopron csapatát 3:0 arányban verték meg. ( Velekei /2/, Szatmáry). A döntőbe jutásért a Hévíz csapatától szenvedtek 1:0-ra vereséget. A harmadik helyért vívott találkozón a székesfehérvári Főnix csapatától kaptak ki szintén 1:0 arányban. Így a 4. helyen végeztek a tornán. A gyerekek minden elismerést megérdemelnek , hiszen nagyon fegylmezetten és sokszor nagyon jól játszottak. Vargovics Tamás a torna ALLSTAR csapatába is bekerült a tornán nyújtott teljesítménye alapján.

Az U-8-as korosztály is nagyon szépen szerepelt. Kis szerencsével a legjobb négy közé is bejuthatott volna. Ők ZTE (4:1) ellen és a Sopron (10:0) ellen játszottak igazán nagyon jól. A négy közé az UTE csapatától kaptak ki. Így 6. helyet szerezték meg. Ennek ellenére ők is minden dicséreretet megérdemelnek. Itt Péter Tibort választottak be a torna ALLSTAR csapatába az edzők.

Minden gyereknek gratulálunk a szép eredményekért!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

/ További képek az egyesület honlapján a Képtárban/ Tornák/ Sopron 2010 alatt./

FOTÓ: BIBO