TAO pályázat 2013Országos 9. hely a Futsal Diákolimpiai Döntőben

2011. február 07. 11:58:15  nyomtatási kép

Dicséretes szereplések a hétvégén

Mozgalmas hétvégén vannak túl az egyesületben focizó gyerekek. Külföldön és itthon is dicséretesen szerepeltek a korosztályos csapatok. Zalaegerszegen rendezték az iskolai IV. korcsoportos (1196) FUTSAL Diákolimpiai Orzágos Döntőt.A Vas megyét képviselő körmendi Kölcsey iskolás gyerekek a B csoportba kaptak a sorsolás alapján helyet. Az gyerekek a Szabolcs-Szatmár megyei Nyírbátor, a Borsod-Aba-Zemplén megyei Mezőkövesd, a Somogy megyei Siófok és a Veszprém megyei Ajkát kapták a sorsolás után. A csoportból az első 2 helyezett csapat jutott tovább az ország legjobb nyolc csapata közé. A gyerekek nagyon jól kezdtek és a Nyírbátor ellen nagyon jól játszva magabiztosan nyertek 5:2 arányban. Aztán az Ajka ellen a továbjutásért vívott találkozón egy hallatlan izgalmas és fordulatos mérkőzésen vereséget szenvedtek 3:2 arányban. Sajnos ez a továbbjutásába került a csapatnak. A további mérkőzések már tétnélküliek lettek és így csak a csoport 3. helyén végzett a társaság. Ennek ellenére a gimnáziumokkal és a labdarúgó akadémiák utánpótlás iskolai csapataival teletűzdelt mezőnyben a kilencedik helyen végeztek az országos megmérettetésen. A gyerekek minden dicséretet megérdemelnek. A csapatból Tóth Benjamin, Tompa Dániel játszott az átlagon felül.

A csapat tagjai: Tóth Benjamin, Lénárt Zoltán, Tompa Dániel, Papp Adrián, Horváth Dominik, Horváth Patrik, Farkas Ádám, Velekei László, Horváth Roland és Törő Tamás voltak.

Edző: Kutasi Tibor

FOTÓ: "Old Kopeczky"

További képek az egyesület Honlapjén/Képtár/ Országos döntők/ Országos Diákolimpiai Döntő Futsal 2011 alatt találhatóak.

A szlovéniai Lendván szerepeltek szombat-vasárnap a kisebb korosztályos csapatok. Szombaton az 1998-ban (U-12) gyerekek a nagyon szép 3. helyet szerezték meg. A 3. helyért vívott találkozón 2:1 aránybanverték a ZTE gárdáját. A torna legjobb kapusa címét Gelányi József nyerte el teljesítményével. Vasárnap két korosztály is pályára lépett a szlovén kisvárosban. A színvonalas és nagyon jól szervezett tornákon a 2000-ben (U-10) született gyerekek bejutottak a legjobb négy közé. A csoport küzdelmek első mérkőzésén igaz vereséget szenvedtek a későbbi győztes Maribor csapatától, de azután küzdésből és akarásból jelesre vizsgázva a legjobbak közé kerültek. A szintén szlovén első osztályú Celje utánpótlás együttesétől szenvedtek újra vereséget és így a dicséretes 4. helyen végeztek. Gratulálunk!

FOTÓ: " Globális Felmelegedés"

A legnehezebb helyzetben a legkisebbek voltak. A betegségtől megtizedelt U-8-as (2002) társaság nagyon tartalékosan tudott csak játszani az erős mezőnyben. Ennek ellenére minden dicséretet megérdemelnek, hiszen nagyon harcosan és nagyon lelkesen fociztak a körülményekhez mérten. Csak dicsérni lehet őket, mert mindent megtettek azért, hogy szépen szerepeljenek. Ennek meg lett az eredménye, hiszen az 5. helyért vívott találkozón csak büntetőtúgásokkal kaptak ki a jobb erőkből álló ZTE csapatától. A csapatból érdemes kiemelni az egy évvel fiatalabb Kocsis Botond, Bíró Bálint, Tóth Zoltán és az óvodás korosztályú (2004) Vargovics András odaadó, harcos játékát. Gratulálunk nekik a szép eredményért ! 

További képek az egyesület Honlapjána Képtár/Tornák/ Lendva Szlovénia 2011 U-10 alatt találhatóak.