TAO pályázat 2013


Bronzérem az országos elődöntőn Pakson

2011. május 21. 09:19:53  nyomtatási kép

Soproni tornák, diákolimpia megyei döntő, U-13-as bajnoki 

Egy percnyi szünet nélkül zajlik az egyesület élete. Szinte edzeni sincs idő , hiszen mindig pályán vannak a gyerekek több fronton. Május 18-19-én a IV. korcsoportos gyerekek (1996) a Labdarúgó Diákolimpia Országos Elődöntőjén vettek részt Pakson. A sorsolásnál nem volt szerencséje a gyerekeknek, hiszen sosem jó hazai csapatot kifogni. Most pedig ez történt az elődöntőben. Ennek ellenére nagyon izgalmas és színvonalas mérkőzést vívtak a fiúk a házigazdákkal. Volt esélyük a gyözelemre is de kicsit lejtő hazai pálya és a nagy akarat néha végzetes hiákat okozott. A vége 2:1-es vereség lett.  A 3. helyért vívott találkozón aztán a kaposvári gimnázium és sportiskola csapatát sikerült büntetőrúgásokkal megverni (2:2). A gyerekek minden elismerést megérdemelnek, hiszen a mezőny nagyon kiegyensúlyozott volt. A négy csapatból bárki nyerhette volna az országos elődöntőt. (A ZTE-re épülő Zalaegerszegi összevont iskola nyerte.) A csapatból Tompa Dániel, Tóth Benjamin, Papp Adrián és a jóval fiatalabb Sály Péter  játékát lehet kiemelni.

Gratulálunk a gyerkeknek a  nagyon értékes bronzéremhez!

További képek az egyesület honlapján/Képtár/Országos,megyei döntők/Országos Elődöntő Paks 2011 alatt találhatóak. Fotó: "Sályband"

Május 22-én, vasárnap két korosztály Sopronban lép pályára egy nemzetközi tornán. Az U-8-as korosztály nyolc csapatos mezőnyben szeretne szép eredményt elérni. Míg az U-11-es korosztály hat csapat részvételével küzd a jobb helyezésekért.

Május 24-én, kedden a III. korcsoportos (1998) gyerekek vívják a nyolc csapatos diákolimpiai megyei döntőt az országos döntőbe jutásért Szombathelyen. Innen az első helyezett jut továbba 20 csapatos országos döntőbe, amit Miskolcon rendeznek majd június közepén. Nagy odafigyeléssel, kontrenrációval és még jobb játékkal sikerülhet a bravúr a gyerkeknek.

Szintén kedden, csak délután kerül sor az utolsó U-13-as (1997) bajnoki találkozóra hazai pályán a Szentgotthárd ellen. A csapat szeretne veretlen maradni a bajnokságban és mindent megtesznek majd a sikerért, hogy a már bajnoki címet szerzett társaság méltán ünnelje a megérdemelt bajnokságot a mérkőzés végén. A mérkőzés 17 órakor kezdődik majd az Alsóberki labdarúgó pályán.