TAO pályázat 2013Edzőtábor Ausztriában

2011. július 04. 18:04:18  nyomtatási kép

Óriási élményekkel tértek haza a gyerekek

Az ausztriai Radentheinben(Villachtól 25 kilométer) edzőtáborozott a szezont lezárva 2011. július 30-július 3.-a között 21 Kék SüniK ULC-ben focizó gyermek, 14 felnőtt kiséretében. Horváth Károly vállalkozó hívta meg az egyesületet abba vendéglátó helyre és motelbe, amit már négy éve ő müködtet Ausztriában. Karcsi már több mint egy évtizede támogatója a gyerekegyesületnek. A gyerkek ellátását teljes mértékben ő állta. (Szállás, étkezés.)A körmendi csoport most sem csalódott. Precizen, pontosan megterveztt programot csináltak végig a 4 napban, tele élményekkel.

Odaútban a Kölcsey iskola partner iskolájának tornáján szerepeltek a fiúk az ausztriai Ilzben. Itt egy villámtornán 2. és 3. helyet szereztek a gyerekek. A délelőtti program után folytatták Klagenfurt érintésével az utat Radentheinbe.

A késő délutáni órákban értek a szálláshelyre. A kipakolás után már az ottani labdarúgó pálya volt tele vidám, hangos zajjal. A szülők és a gyerkek játszottak egymás ellen vérre menő küzdelmet, ahol nem a felnőttek nyertek.

Másnap a helybeli egyesület gyerkekfocistáival játszottak mérkőzést a magyar gyerkek, amit hibátlanul lehoztak.

A nap többi részében a szorakozásé volt a szerep. Az egész évben turisztikára épülő gyönyörű vidék egyik hegyi libegőjével felkapaszkodhattak közel 2000 méter magasba, ahol hihetetlen kilátásban volt részük.

Másnap tovább folytatódott a kalandok sora. Délelőtt újra a labdarúgásé volt a szerep. Délután egy vadasparkban találta a csoportot, ahol élő és kitömött állatok sora várta a gyerkeket. Aki akarta az megsimogathatta az ott élő állatokat. Aki pedig jegesmedvével, vagy oroszlánnal akart fényképezkedni azt is megtehette.

 

A nap hátralévő óráiban a környéken tartott skót fesztiválra látogattak el a fiúk. Itt a skót hagyományoknak megfelelően kötelet húzhattak egymás ellen és  a skót népviseletbe öltözött erősemberekkel. Óriási élmény volt látni ilyet, hiszen ez Magyarországon nem látható hasonló rendezvény. A gyerekek kitettek magukért hiszen legyőzték a nem kis embereket. Mellette számos más programot is végig nézhettek.

 

A hazautazás előtt még az utolsó napon egy rövid kirándulás belefért a délelőttbe, majd elbúcsúzva a vendéglátóktól a kora délutáni órákban indult haza a társaság.

Itt szeretnénk a felejthetetlen élményekkel teli párnapot megköszönni Horváth Karcsinak és  személyzetének. Szinte a lehetetlent is megvalósították. Az ellátás pazar volt. A körülmények pedig csodálatosak.  A gyerekek nevében nagy köszönettel és hálával  tartozunk nekik! 

További képek az egyesület Honlapján/Képtár/Nemzetközi kapcsolatok/ Edzőtábor Ausztria 2011 alatt találhatóak.

Fotó: "Pethőpapa" és "Szatyiopel-Pháwatoll"