TAO pályázat 2013Veretlenül az országos döntőben

2014. május 26. 10:05:39  nyomtatási kép

Országos ötödik helyezés az országos diákolimpiai labdarúgó tornán

    A Körmendi Kölcsey Utcai általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola IV. korcsoportos / 1999/2000. után születettek / labdarúgói képviselték Vas megyét a megyei megnyerése után, a Fonyódligeten megrendezésre került labdarúgó diákolimpia országos döntőn 2014. május 23-25-án. A Kék Sünik ULC-re épülő csapatról már a megyei versenyen is látni lehetett, hogy kitűnő erőkből álló és jól felkészített társaság. Minden esély meg volt rá, hogy az országoson is beleszólnak majd a végső helyezésekbe. Ez így is történt. Az országos döntő mezőnyét négy 5 csapatos csoportra osztották a szervezők. (19 megyei győztes és a budapesti győztes) A csoportmérkőzéseket 3 győzelemmel és egy döntetlennel hozták a gyerekek, hisz a későbbi győztes Encs csapatát 4:2-re, a Kecskemét csapatát 2:1-re, a Füzesgyarmatot 1:0 arányban verték, így csoportelsőként kerültek a legjobb nyolc közé. . Másnap már a legjobb négy közé zajlottak a küzdelmek. A Mogyoród csapatát kapta ellenfeléül a csapat. Az egyenes kiesésre játszott találkozó nagyon jó színvonalú, színvonalas mérkőzést hozott, ahol hiába volt jobb a körmendi csapat, (helyzetek sorát hagyták ki), a rendes játékidő 1:1 arányú döntetlen lett. A szerencsével hadilábon álló körmendiek a büntetésrúgáskor is továbbvitték balszerencséjüket és drámai csatában, a hatodiksorozat után alulmaradtak. Az 5-8. helyért vívott találkozókon újra pörögtek a gyerekek és a Vése és Bonyhád csapatát is magabiztosan verték és lettek a 20 csapatos országos döntőn 5. helyezettek.. A csapat az egész országos bajnokságon nagyon motíváltan és jól játszott. Jól védekezett, csak támadások befejezése lehett volna pontosabb is. Ráadásul 7 mérkőzésükön 5 győzelmet és két döntetlent játszottak. Így az országos döntőn ők maradtak egyedül veretlenek. Ennek ellenére a gyerekek feltették a koronát az egész éves teljesítményükre az országos ötödik hellyel.

    A csapatból többen kiemelkedtek teljesítményükkel. Többek között Gelányi Jószef és Szakasics Balázs, akik nagyon jól szervezték a játékot és gólokat is lőttek. Pethő Norbert a kapuban volt magabiztos. Velekei Bence és Szatmáry Norbert is kimagaslott játékával. De a többiek is nagyon sokat hozzátettek a sikerhez.

 

   A csapat tagjai:

 Pethő Norbert, Szakasics Balázs, Szatmáry Norbert, Horváth Adrián, Németh Adrián, Velekei Bence, Dávid Nataniel, Petrovics Bálint, Péter Tibor, Gelányi József.

  Edzők:

 Kutasi Tibor, Szakasics Zoltán

További képek az egyesület Honlapján/ Képtár/ országos, megyei döntők/ Fonyódliget 2014 IV. korcsoport alatt találhatóak.