Műfüves pályája lesz Körmendnek

2004-02-27 14:36:18


Kattintson a képere !
A Kék Sünik ULC hírei

Jelenleg Körmendhez legközelebb műfüves futballpálya Győrben van. Nyár elejére pedig remélhetőleg Vas megye kettővel is büszkélkedhet, az egyik Celldömölkön, a másik Körmenden fog megvalósulni.
Amikor megjelent a focista utánpótlás nevelést koordináló Bozsik program ezzel kapcsolatos pályázati kiírása, Szombathely kivételével az összes megyeszékhely benyújtotta pályázatát nemzetközi méretű műfüves futballpályára. Csak az a település pályázhatott, ahol a gyermekfutball utánpótlás-nevelést segítő Bozsik program sikeresen és szakszerűen működik, így a körmendi Kék Sünik Utánpótlás Labdarúgó Clubon keresztül tudott a körmendi önkormányzat részt venni a pályázaton. Minden megyeszékhely nyert, de Kutasi Tibor, a pályázat egyik szülőatyja és írója, a Kék Sünik ULC-én elnöke most is sajnálja, hogy a körmendi önkormányzattal közösen készített pályázatban a kisebb, 50X60m2-es műfüves pálya megvalósításához kértek anyagi segítséget, arra gondolva, hogy Szombathely biztos a nagyobb pályára ad be pályázatot.
A feltételek között szerepelt, hogy a városnak 30% önrészt kell biztosítania. Ehhez viszont természetesen önkormányzati döntésre volt szükség. Az önrész lehetett akár pénzen kívül munkavállalás, esetleg ingatlan, ami jelen esetben azt jelenti, hogy nem kellett külön területet vásárolni erre a célra (az MTE pálya egy része alkalmas erre a célra.) A sikeres pályázat lehetővé teszi a 74 millió Ft értékű műfüves pálya kiépítése mellett azt is, hogy a Sportcsarnok felújításához 13 millió Ft-ot adjon az állam, szintén a Bozsik-program keretén belül, hiszen itt is vannak utánpótlás labdarúgó tornák és foglalkozások. A műfüves pálya három rétegből áll, a legalsó vízelvezető sóderrétegre elasztikus anyag kerül, amit a 4 cm hosszú műfű fog borítani. A szabadtéri pályát kerítés veszi majd körül, és világítás is tartozik hozzá. A karbantartása egyszerű, megfelelő gépekkel egyszerűen elvégezhető. Előnye, hogy az időjárási körülményektől függetlenül télen-nyáron használható. Természetesen a felnőtt csapat tagjai is futballozhatnak rajta, de a pálya alapvetően a pályázatban kiírtak alapján az utánpótlás nevelést fogja szolgálni. Erre azért is szükség van, mert a Kék Sünik ULC-hez, illetve Körmendhez, mint utánpótlás alközponthoz már tartozó tizenkét egyesületben zajlik a szakszerű utánpótlás nevelés.
A tavasz a tovább tanulás időszaka, és már most látszik, hogy a Kék Sünik ULC serdülő korosztályú focistái közül az általános iskola után Tutkovics Dániel és Tutkovics Tamás a zalaegerszegi Kölcsey gimnáziumban fog tanulni, és a ZTE-nél folytatják sportpályafutásukat. Bár Cser Dánielt a ZTE is szívesen látná az egyesület színeiben, ő szombathelyen folytatja tanulmányait a focitagozatos osztályban, és a Haladásnál focizni. Ugyancsak ide és ugyancsak a Haladáshoz kerül Németh Tamás és Kunovics Roland, Sidó Máté is.
Ez nagy szakmai elismerés az utánpótlás egyesületnek, és további lökést adhat az egyesületben sportoló kis focistáknak.

CsT
Rábavidék


Kék Sünik ULC Képgaléria >>> 1 2
  ? Korábban megjelent híreink a témában:

     ? Támogasson körmendi civileket!  2004. január 21 18:10:17

     ? Labdarúgó torna eredmények  2003. december 27 21:18:25

     ? Mindennapos testnevelés már az idén  2003. december 08 14:02:31

     ? Nemzetközi labdarúgó torna  2003. december 02 21:35:13

     ? Premier Nike Kupa  2003. szeptember 30 21:19:54

     ? Kék Sünik ULC  2003. március 19 00:04:28

     ? Nemzetközi focitorna  2002. november 18 16:01:45

     ? Jubileumi focitorna  2002. november 06 12:30:17