Országos döntőben a Kölcsey ifjú labdarúgói

2008-05-09 21:55:23


Kattintson a képere !
Diákolimpiai bajnok lett az I. korcsoportos
(1999-ben született gyerekek) csapata

Megnyerte a korosztályos diákolimpiai megyei döntõt a Kék Sünik ULC-re épülõ körmendi Kölcsey Utcai Általános Iskola és Alapfokú Mûvészetoktatási Intézmény I. korcsoportos (1999-ben született) gyerekek labdarúgó csapata. A Körmenden május 9-én rendezett döntõben veretlenül végeztek az elsõ helyen. A hat csapatos fináléban a csoport meccseken elõször a vépi Hatos általános iskola együttesét verték 11:0-ra, majd a celldömölki összevont iskolák csapatát 5:0 arányban. A négyes döntõben aztán a szombathelyi Zrínyi iskolával gólnélküli döntetlent játszottak. A mindent eldöntõ kõszegi Balog iskolát hihetetlenül izgalmas és küzdelmes mérkõzésen verték 2:1 arányban. Így 18 rúgott és egy kapott góllal megyei bajnokok lettek. A csapatban mindenki átlagon felül játszott, de kiemelkedett Gelányi József kapusteljesítménye, Németh Gergõ, Dávid Nátániel, Veszprémi Bence, Vargovics Tamás teljesítménye. Külön emeli a siker értékét, hogy a Kõszeg elleni mérkõzést hátrányból fordította meg a csapat.
A diákolimpiai gyõzelemmel a csapat jogosítványt szerzett az országos döntõben való indulásra. Az országos döntõt Fónyodligeten rendezik meg május 29-30-án. Reméljük a csapat méltón képviseli majd a körmendi Kölcsey iskolát, várost és nem utolsó sorban Vas megyét. A 20 csapatos országos döntõben is esélyesnek tûnik a csapat és reméljük, hogy kiemelkedõ eredményt érnek majd el a fiatal focisták.

A csapat tagjai :

Gelányi József, Veszprémi Bence, Vargovics Tamás, Faragó Zsombor, Horváth Martin, Szakasics Balázs, Németh Gergõ, Péter Ábrahám, Kártyás Sebestyén, Földesi Tamás, Dávid Nátániel.

A csapat edzõje: Kutasi Tibor


Fotó: Kártyás Péter