Szakály Dávid az Illés Labdarúgó Akadémián folytatja

2008-07-19 16:02:24


Szakmai elismerés az egyesletnek

Több Kék Sünik ULC-ben focizó gyerek is magasabb szinten folytatja a labdarúgást. Ez komoly elismerése az egyesületben folyó szakmai munkának. Egyben veszteség is, hiszen a távozókat nehéz lesz pótolni.

Francz Dominik, Makai István és Gampel Martin a Zalaegerszegi TE labdarúgója lesz a következő szezonban. A három fiú középiskolai tanulmányait is a zalai megyeszékhelyen folytatja.

Szakály Dávid követte a idősebb testvérét a korosztályos válogatott Attilát az Illés Béla Football AkadémiábaDávid az általános iskolai tanulmányait is Szombathelyen folytatja majd. A szintén korosztályos válogatott kapus  több tornán és bajnoki mérkőzésen bizonyult csapata legjobbjának. Bajnoki címek, helyezések, torna és kupagyőzelmek jelzik eddigi pályafutását. Dávid óvodás kora óta nevelkedett a Kék Sünik ULC-ben. Az eltelt 8 évben lett korosztályának meghatározó játékosa. A játékosért több NB-I-es egyesület is harcban volt. Mivel a fiatal tehetséges sportolónak érvényes szerződése volt a körmendi egyesületnél, ezért az akadémiának ki kellett vásárolnia a játékjogát.

Szintén távozott Pesti Gábor, aki lakóhelyének egyesületéhez igazolt Nádasdra. Dáci, ahogy csapattársai nevezték "kiöregedett" a nevelőegyesületéből.

Minden távozó játékosnak a további pályafutásához sok sikert és egészséget kívánunk!